Det händer spännande saker på krogscenen i Göteborg. Broth boy kör pop-ups med sin omåttligt populära ramen, en ny krog med stökig charm har öppnat i Linné och i Gamlestan kan du gå på spritbar. Här är tre krognyheter att spana in!
1. Broth boy:
Först ut är den ”hemlige” kocken som gör gästspel på restauranger med sin populära ramen. Hans pop-ups säljer slut på nolltid så det gäller att vara på hugget.
Mitt tips är att följa honom på Instagram och aktivera aviseringar för att veta var han ska laga mat härnäst. Då har du bäst chans att knipa en reservation!
Idag står Broth boy i köket på restaurang Robb i Majorna och den 15-16 februari gästar han Vinstudion i Alingsås. Sätt upp dig på väntelistan om du är sugen! Next up: Broth Boy på Gurras den 8 mars!
2. Kravall:
Kiki, som tidigare drev Mestiza, har öppnat ny krog med brorsan i Linné, där Bar Normal tidigare låg. Gissningsvis är det trångt och stökigt, med roliga viner, spännande mat och härlig stämning.
Jag läste i GP att den underbara baskiska cheesecaken har fått följa med från Mestiza. Bara det är skäl nog att gå dit! På midsommarafton för två år sedan köpte jag en hel jäkla cheesecake därifrån. Tänker fortfarande på den ibland…

Någon som har varit på Kravall är Filip och Fredrik-Fredrik, och han hälsar i podden att det var ”svingott käk” och rekommenderar alla att gå dit.
3. Ego distillers:
Det rör på sig i Gamlestan, särskilt när det kommer till mat och dryck. Nu har området fått tillökning i form av Ego distillers – ett destilleri, spritbar och restaurang.
Låter ju urtrevligt!
Krogrunda i Gamlestan

När vi ändå snackar om Gamlestan kommer här en perfekt liten lördagsrunda, allt på samma gata:
Börja med att spana på vintage-grejer inne på Forum, käka sen kanongo pizza på Dubbelhakan (ser ni hur go den e!!) eller burgare på Rollin Bistro’s Backyard. Till sist rundar du av med drinkar på Ego. Kanske kör dom ginprovning dagen till ära?
Nästa gång du är i Gamlestan testar du viner på Wine Mechanics, äter barbeque på Mugwort, går på ölprovning på Spike och avslutar med en ostbricka på Le 20ème. Ska vi säga så?
Läs mer här:
Vecka 5: På gång i Göteborg
Östra Göteborg: Från Bagaregården till Olskroken
Tack för intressanta tips!